A főnök is ember 2.

A FŐNÖK IS EMBER 2.

Vezetőnek lenni nem könnyű. Jó vezetőnek lenni, szinte lehetetlen. Miért vállalkozunk mégis néhányan erre a rögös útra? Sokunkat nem a hatalomvágy, a kiugró fizetés motivál. Szeretjük a munkánkat és közben vezetővé válunk.

Ahogyan a gyereknevelés során, úgy a munkahelyi környezetben is a pozitív megerősítésnek van kedvező hatása. Nincs egyedüli jó megoldás, de ha betartjuk a legfontosabb szabályt, hogy mindenki ismerje a célt és tudják, tudjuk, hogy mindannyian a közös cél érdekében végezzük feladatunkat, és  emellett még emberek is maradunk, akkor megérte.


Álljon most itt két levél részlete, melyeket távozásomkor, korábbi beosztottaim írtak.

Ez egy mosolykeltő levélke, arra az esetre, ha bekapcsolod az új géped, az új munkahelyeden! Ezt a levelem még akkor írom, mikor Te még itt ülsz közöttünk... és majd akkor kapod meg, amikor az uszodából megérkezve - mert ugye azt ígérted, hogy reggelenként ott fogsz kezdeni-  leülsz az új géped elé….

Te olyan voltál nekünk, akár egy Tyúkanyó a csibéivel, s most kissé elanyátlanodtunk. Sajnos én sosem tudtam elmélyedni a marketing rejtelmeiben... de sokkal jobb dolgot tanultam tőled: emelt fővel, mosollyal viselni a megpróbáltatásokat.

Nagyon fontos SOS üzenet:

Szeretnénk mi is megköszönni a türelmedet, a sok segítséget és tanácsot, amit adtál nekünk.  Akár munkáról, akár emberi dolgokról legyen szó. Sokat jelent számunkra, hogy mindig számíthatunk rád és hogy látjuk azt, hogy mennyire felelősségteljesen, önzetlenül hajtasz, és ha kell szigorúan, de józan ésszel átgondolva hozod meg döntéseidet. Tudjuk, hogy nagyon sokat dolgozol és keveset pihensz. Tudjuk, hogy nagy nyomás van rajtad fentről, de szeretnénk, ha tudnád mi mindent Neked köszönünk.

Beosztott, vagy főnök, a munkahelyi probléma kezelhető. Jelentkezzen: www.esarus.hu

Köszönet: RAEng_Publications képe a Pixabay -en. 


Megjegyzések